Antena 3 CNN Actualitate Interviu cu Mariana Rarinca, la Sinteza Zilei. „Nu cer nimic altceva decât un proces echitabil”

Interviu cu Mariana Rarinca, la Sinteza Zilei. „Nu cer nimic altceva decât un proces echitabil”

Interviu cu Mariana Rarinca, la Sinteza Zilei. „Nu cer nimic altceva decât un proces echitabil”
29 Iul 2015   •   22:51

„Mi-a fost din nou încălcat dreptul la un proces echitabil”, a declarat Mariana Rarinca într-un interviu difuzat în emisiunea Sinteza Zilei.

Femeia a mai declarat că, la toate termenele procesului său, a participat un bărbat necunoscut, un avocat al cărui nume nu a dorit să-l dezvăluie. „Nu m-am gândit că este omul Liviei Stanciu până la 26 iulie când, în sala de judecată, completul l-a întrebat ce caută acolo și dumnealui a mințit, a spus ca a fost avocatul pe fond al Liviei Satnciu. Livia Stanciu nu a avut niciun avocat pe fond”, a spus Mariana Rarinca.

„Nu cer nimic altceva decât un proces echitabil, fără să se ţină cont de statutul Liviei Stanciu”, a adăugat Mariana Rarinca.

Dosarul Marianei Rarinca va fi judecat mai repede. Instanţa a acceptat devansarea termenului de judecată, iar Rarinca se va prezenta în faţa judecătorilor pe 2 septembrie.

DNA a considerat că, având în vedere mediatizarea excesivă a cauzei şi faptul că termenul de două luni e prea mare, se impune preschimbarea acestuia. La următorul termen se va judeca contestaţia prin care DNA solicită anularea deciziei de achitare în cazul Marianei Rarinca.

Femeia a fost condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul Bucureşti la trei ani de  închisoare cu suspendare, fiind acuzată că  a şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

În mai anul acesta însă, Curtea de Apel Bucureşti a decis achitarea definitivă a Marianei Rarinca.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close