Antena 3 CNN Actualitate Interzicerea fumatului în locurile publice e nimic în comparație cu ce urmează pentru fumători. Vine criza țigărilor!

Interzicerea fumatului în locurile publice e nimic în comparație cu ce urmează pentru fumători. Vine criza țigărilor!

Interzicerea fumatului în locurile publice e nimic în comparație cu ce urmează pentru fumători. Vine criza țigărilor!
Sursa foto: foto: pixabay.com
27 Ian 2016   •   09:01

Fumătorii din România vor avea un an extrem de dificil. În funcție de decizia Curții Constituționale de mâine, începând cu luna aprilie aceștia ar putea să nu mai poată fuma în cluburi, restaurante, baruri. În plus, începând cu a doua jumătate a lunii mai, fumătorii ar putea chiar să nu mai aibă ce fuma, existând riscul de a nu mai găsi în magazine țigările favorite!

Motivul: guvernanții s-au trezit doar pe ultima sută de metri, pentru a evita declanșarea unei noi proceduri de infringement, să implementeze în legislația internă o directivă a Parlamentului European, adoptată pe data de 3 aprilie 2014.

Producătorii de tutun susțin însă că, dat find conținutul directivei, care modifică semnificativ procesul de producție, în special în ceea ce privește ambalajul, mesajele și pictogramele care trebuie afișate (pe 65% din aria externă atât a suprafeței anterioare, cât și a celei posterioare, ale pachetului unitar și ale oricărui ambalaj exterior), le este imposibil să efectueze investițiile necesare pentru a putea respecta termenul de 20 mai, dată la care directiva ar trebui implementată în legislația autohtonă.

În plus, proiectul de lege elimină de pe piața de consum țigările aromate și pachetele slim. Producătorii solicită o derogare de șase luni de la aplicarea acestor prevederi, pentru a nu se afla în imposibilitatea de a alimenta piața.

La rândul lor, guvernanții îi acuză pe reprezentanții industriei că, deși cunoșteau conținutul acesteia, nu au efectuat din timp investițiile necesare modificării procesului de producție.

Continuarea, pe profit.ro.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close