Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în 19 localităţi din şase judeţe. Cele mai mari pagube sunt în Teleorman

Inundaţii în 19 localităţi din şase judeţe. Cele mai mari pagube sunt în Teleorman

Inundaţii în 19 localităţi din şase judeţe. Cele mai mari pagube sunt în Teleorman
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Mar 2018   •   12:27
Pompierii militari au acţionat miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi pentru evacuarea apei din cinci locuinţe, 21 anexe gospodăreşti, 104 curţi şi subsoluri inundate, precum şi pentru decolmatarea podeţelor blocate de aluviuni, în urma topirii zăpezii şi creşterii nivelului pânzei freatice în mai multe zone ale ţării, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În ultimele 24 de ore, au intervenit peste 120 de pompieri cu 40 mijloace tehnice.

La nivel naţional au fost înregistrate efecte de vreme rea în 19 localităţi din şase judeţe - Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Potrivit IGSU, cel mai afectat a fost judeţul Teleorman, unde în comuna Dragăneşti Vlaşca - satele Dragăneşti Vlaşca, Comoara şi Văceni - sunt peste 80 de gospodării şi anexe afectate de apă, mai multe hectare de teren arabil, iar circa 140 de fântâni au fost colmatate.

Autorităţile recomandă cetăţenilor să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apei rezultate în urma topirii stratului de zăpadă şi să semnaleze inundaţiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close