Antena 3 CNN Actualitate Justiție Anunţul făcut de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în faţa Comisiei juridice. Ce se întâmplă cu Inspecția Judiciară

Anunţul făcut de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în faţa Comisiei juridice. Ce se întâmplă cu Inspecția Judiciară

Anunţul făcut de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în faţa Comisiei juridice. Ce se întâmplă cu Inspecția Judiciară
Sursa foto: Foto: Facebook/Tudorel Toader
de S.T.    |    25 Oct 2017   •   15:08

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că propune ca Inspecţia Judiciară să fie reglementată ca o instituţie autonomă, care să nu fie nici în subordinea CSM şi nici a Ministerului Justiţiei, menţionând că în termen de șase luni trebuie adoptată o lege specială pentru această instituţie.

„În proiectul de lege veţi observa următoarea reglementare: prevederile din lege cu privire la Inspecţia Judiciară rămân absolut nemodificate, niciun cuvânt în plus, niciunul în minus (...), pentru că la dispoziţii tranzitorii veţi vedea un articol care prevede că de la data intrării în vigoare a legii Inspecţia Judiciară va fi reglementară ca o instituţie autonomă, independentă, care să nu fie nici la CSM, nici la Ministerul Justiţiei. (...) Urmează ca în șase luni să adoptăm o lege specială pentru Inspecţia Judiciară”, a precizat Tudorel Toader, la prezentarea în comisia specială parlamentară a proiectului de modificare a legilor Justiţiei.

Ministrul Tudorel Toader a prezentat Comisiei speciale parlamentare proiectul de modificare a legilor Justiţiei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close