Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cum bagă DNA spaima în judecători

Cum bagă DNA spaima în judecători

Cum bagă DNA spaima în judecători
18 Dec 2015   •   18:57

DNA fabrica dosare, iar dupa ce le fabrica, atunci cand simte ca dosarele lipsite de probe se parbusesc in instanta, pune presiune pe judecatori si chiar deschide anchete impotriva acestora in scop de intimidare, scrie luju.ro.

In orice stat civilizat, asemenea practici pe care DNA-ul Codrutei Kovesi nici nu se mai oboseste sa le camufleze (la ultimul bilant s-a prezentat un material in care zeci de judecatori au fost acuzati ca au incalcat legea dand solutii de achitare) s-ar fi soldat cel putin cu excluderea din magistratura a procurorilor implicati in astfel de demersuri murdare, daca nu chiar cu inculparea lor. La noi nimic nu se intampla insa.

Cazul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea Marian Oprisan este unul dintre cele mai elocvente exemple de abuz politico-judiciar al DNA. Liderul PSD a fost tarat pe la DNA si instante incepand cu anul 2005, cand s-a inceput urmarirea penala.

Intrucat Marian Oprisan a acuzat continuu ca dosarul lui este fabricat si ca nu exista probe, DNA si-a asmutit propriii procurori si a asmutit si Inspectia Judiciara impotriva judecatorului fondului, in timpul procesului si chiar in preajma pronuntarii. Achitarea definitiva a lui Oprisan, pe motiv ca fapta nu a fost comisa cu vinovatie – deci nu este o fapta penala – demonstreaza cum un politician de prima-mana, vicepresedinte al PSD, a fost tinta unor acuzatii inventate, pentru care cineva trebuie sa raspunda.

Citiți mai mult pe Lumea Justiției

×
Subiecte în articol: DNA Marian Oprisan Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close