Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ion Cristoiu, despre legea care permite interceptarea românilor: „Mă șochează ambiguitatea”

Ion Cristoiu, despre legea care permite interceptarea românilor: „Mă șochează ambiguitatea”

Ion Cristoiu, despre legea care permite interceptarea românilor: „Mă șochează ambiguitatea”
20 Iul 2018   •   15:39

Terorismul înseamnă afectarea relațiilor sociale” și se face prin inacțiune. Sunt prevederi din nouă definiție a terorismului, dată de Parlamentul României. 

Legea a fost inițiată de Comisia SRI și trecută tacit prin cele două camere. Nu s-a vorbit despre ea, toată lumea a păstrat liniștea.

Înalta Curte de Casație și Justiție însă a atras atenția Curții Constituționale susținând că termenii sunt generali și nu se poate judecă în baza lor. 

Judecătorii CCR au declarat proiectul Parlamentului neconstituțional și cu efecte în încălcarea drepturilor oamenilor.               

Citește și: Legea terorismului, trecută prin Parlament. Textul legii este neclar, lipsit de sens și lasă loc pentru abuzuri

„Mă șochează ambiguitatea. Foarte bine a procedat Înalta Curte, deoarece definiția unei infracțiuni de o rară gravitate, este suficient de ambiguă pentru a acoperi orice. Mă miră felul în care a fost inițiată, felul în care a trecut. Sunt câteva lucruri foarte interesante, aceasta legea a fost semnată de cei din comisia SRI. Nu e prima dată când cei de la Comisie joacă un teatru. Ei sunt ai SRI-ului, ei sunt ușor de convins cu cuvintele astea mari, „terorism”. Noi nu avem în România un ONG care să își asume apărarea individului”, a spus Ion Cristoiu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: terorism lege romani interceptare Ion Cristoiu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close