Antena 3 CNN Actualitate Justiție Judecătorul Cristi Danileț are undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani

Judecătorul Cristi Danileț are undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani

Judecătorul Cristi Danileț se poate pensiona, a decis, miercuri Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul Cristi Danileț are undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2024   •   20:41

"Secţia pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerilor privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Vasilică-Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj", se precizează în minuta şedinţei de miercuri.

În aceeași zi s-a hotărât și pensionarea a trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Lucian-Cătălin Mihai Zamfir, Csaba Bela Nasz şi Emilia Claudia Vişoiu.

Cristi Danileț se pensionează la 48 de ani, după 25 de ani de carieră. El a anunțat vinerea trecută că iese la pensie, pe pagina sa de Facebook.

"Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar. Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită", a scris Danileț.

Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 - 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.

În luna decembrie 2021, acesta a fost suspendat din magistratură, printre motive fiind că a postat două filmuleţe pe TikTok sau că a făcut parte din două asociaţii care criticau Guvernul.

El a câștigat toate procesele împotriva CSM, iar în aprilie 2023 a fost repus în drepturi, cu plata retroactivă a salariilor.

×
Subiecte în articol: cristi danilet
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close