Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis s-a întâlnit cu studenţi şi profesori români din Italia

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu studenţi şi profesori români din Italia

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu studenţi şi profesori români din Italia
Sursa foto: Foto: presidency.ro
26 Mar 2017   •   18:40

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Roma, unde a participat la Summit-ul aniversar al UE, s-a întâlnit, la Accademia di Romania, cu studenţi şi cadre didactice române din Italia, el spunând că, în acest "moment de cotitură" în istoria Uniunii Europene are încredere în capacitatea de reinventare şi de reformare a proiectului european şi este convins că se va găsi înţelepciunea "de a-l recredibiliza cu toţii, ca întreg - state membre şi instituţii europene - şi nu pe părţi sau pe grupuri şi cercuri restrânse sau concentrice", scrie news.ro.

El a mai susţinut că viitorul Uniunii Europene nu depinde doar de responsabilitatea şi capacitatea liderilor şi a instituţiilor, ci şi de implicarea cetăţenilor europeni.

Iohannis le-a spus studenţilor şi cadrelor didactice române că a fost o solicitare a sa, când a pregătit vizita la Roma, să meargă la Accademia di Romania, considerând că este un loc foarte potrivit pentru întâlniri pe care să le aibă cu românii ce studiază sau predau la Roma.

"Vreau să vă spun că apreciez foarte mult faptul că dumneavoastră, cei care studiaţi peste hotare, aţi rămas conectaţi la evoluţiile din ţară şi sunteţi interesaţi de ceea ce se întâmplă cu viitorul Uniunii Europene., fiindcă despre asta a fost întâlnirea şefilor de state şi guverne. Totodată, cadrele didactice care vă ghidează în activitatea academică au un rol esenţial în procesul de a transforma România în ţara puternică şi educată pe care ne-am propus cu toţii să o construim", a afirmat preşedintele, în discursul de la Accademia di Romania.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close