Antena 3 CNN Actualitate Libertatea cumpărată de Puiu Popoviciu contra unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline ar putea fi de scurtă durată

Libertatea cumpărată de Puiu Popoviciu contra unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline ar putea fi de scurtă durată

Libertatea cumpărată de Puiu Popoviciu contra unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline ar putea fi de scurtă durată
de M.Z.    |    15 Aug 2017   •   08:07

Libertatea cumpărată de Puiu Popoviciu contra unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline ar putea fi de scurtă durată. 

Statul român a demarat procedurile de extrădare, iar Ministerul Justiției are la dispoziție 48 de ore pentru transmiterea documentelor către autoritățile britanice. 

În mod normal, procedura de extrădare ar trebui să durezez câteva luni.

Luni, afaceristul Puiu Popoviciu s-a prezentat la un sediu de poliție din Londra alături de avocat și s-a predat. Conform procedurii, poliția a sesizat instanța competentă, adică Westminster Magistrates Court pentru reținerea și confirmarea mandatului european de arestare, în baza căruia a fost dat în urmărire internațională. 

Instanța a confirmat mandatul european, dar nu l-a reținut. Reținerea se putea face pe 48 de ore. Omul de afaceri este supravegheat cu brățară electronică. A plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline, pentru a fi eliberat. Milionarul a fost pus sub control judiciar până pe 15 septembrie. 

Pe 3 august, Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare.

Popoviciu va fi prezentat în faţa magistraţilor britanici, iar în acest proces este reprezentat de avocatul Mădălina Dumitrescu. Apărătorul său vine de la o firma de avocatură cu 17 sedii în Europa, SUA, Asia şi Australia. 

Mădălina Dumitrescu a fost şi avocatul care a reprezentat OMV Petrom SA în procesul împotriva Glencore International din SUA. 

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la șapte ani închisoare în dosarul "Băneasa". 

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu cautiune extradare
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close