Antena 3 CNN Actualitate Media Noapte de aur pentru Antena 3 la New York Festivals World's Best Tv & Films

Noapte de aur pentru Antena 3 la New York Festivals World's Best Tv & Films

Noapte de aur pentru Antena 3 la New York Festivals World's Best Tv & Films
20 Apr 2016   •   14:55

Antena 3 a câştigat două medalii de aur, una de argint, una de bronz şi două certificate de finalist la ediţia din acest an a New York Festivals Best Tv & Films.

Decernarea premiilor a avut loc marţi noapte, la Las Vegas.

Echipa „În Premieră” a fost premiată cu aur la categoria „Social Issues” pentru reportajul „Bruce Lee înlănţuit”, un material care spune povestea lui Florin Hora, „Regele Canalelor”.

Tată pentru unii, frate pentru alţii şi infractor pentru autorităţi, Florin Hora este prezentat de la începutul perioadei sala de glorie şi până la prăbuşirea mitului.

Reportajul a fost realizat de Denisa Morariu, imagine semnată de Cristian Tamaş, Mihai Dină şi Bogdan Lungu, iar montajul a fost realizat de Lenard Zsolt.

Materialul complet poate fi văzut AICI.

Reportajul „Sclave la export” a fost distins cu medalia de aur a categoriei „Human Concerns” şi medalia de argint a categoriei „Current Affairs”.

„Sclave la export” a fost realizat de reporterii Carmen Moise, Andrei Ciurcanu şi Victor Ilie, imagine – Mihai Buzduga şi Mihai Dină, montaj – Lenard Zsolt şi Adrian Robe.

Reportajul spune o parte din povestea tinerelor românce ajunse sclave sexuale în Occident. O privire aruncată într-o lume înfricoşătoare, acolo unde speranţa a murit demult.

Materialul complet poate fi văzut AICI.

„În Premieră” a primit şi o medalie de bronz, la categoria „Current Affairs”, pentru reportajul „Rom de esenţă tare”, un material realizat de reporterul Yevgeniya Kironaki, imagine – Mihai Dină, Mihai Buzduga şi Liviu Dochiţa, montaj – Adrian Robe şi Lenard Zsolt.

„Rom de esenţă tare” este un material despre etnia care, oficial, reprezintă 10% din populaţia României. Un reportaj despre cum este văzută ea din birourile din care se aruncă mormane de bani pentru integrare şi cum arată ea de fapt. O privire de ansamblu oferită de Ciprian Necula, un rom de vază, ajuns din activist demnitar.

Materialul complet poate fi văzut AICI.

E copleşitor. Văzând toate premiile şi televiziunile care au luat aceste premii, prin orice dificultăţi ai trece, nu poţi să te opreşti. Există această bucurie de a face televiziune, de a informa, de a arăta lumii adevărul şi nu în ultimul rând de a concura cu aceşti oameni pe care îi ştii, de la televiziuni cu tradiţie, iar Antena 3 stă umăr la umăr cu ei” a spus Carmen Avram, realizatorul emisiunii "În Premieră".

Echipa "Sinteza Zilei" a primit două certificate de finalist, pentru promo şi grafică.

 

 

În cadrul galei au fost invitaţi şi Mihai Gâdea şi Mircea Badea, care au prezentat secţiunea "Corporate".

Pentru Antena 3 este al patrulea an consecutiv în care este singura televiziune din România nominalizată, fiind distinsă până acum cu 13 medalii.

Recunoaşterea jurnaliştilor dumneavoastră preferaţi este făcută de la cel mai înalt nivel. După o perioadă foarte complicată şi una dintre cele mai grele pe care le-am avut, vine această recunoaştere extraordinară, din partea celor mai prestigioşi oameni din televiziune. Sunt foarte emoţionat, cuvintele sunt greu de găsit" a spus Mihai Gâdea, CEO Antena 3.

La competiţia din acest an au participat televiziuni din peste 50 de ţări, iar printre câştigători s-au numărat Al Jazeera, AMC, BBC, CBS, CNN, Discovery, ESPN, FOX sau HBO.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close