Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Imagini și documente în premieră. Două crime teribile în România

Sinteza zilei: Imagini și documente în premieră. Două crime teribile în România

Sinteza zilei: Imagini și documente în premieră. Două crime teribile în România
de S.T.    |    18 Mai 2016   •   23:02

Mihai Gâdea a prezentat, miercuri seară, la Sinteza Zilei, două crime teribile îndreptate împotriva poporului român, dovedite cu probe, imagini și documente.

Prima crimă enunțată se referă la uciderea democrației. ”Pentru prima dată în 26 de ani nu există campanie electorală. (...) În opinia mea, responsabili pentru această situație sunt și politicienii”, a spus Mihai Gâdea, în introducerea emisiunii.

”Ce alegeri vor fi în România în condițiile în care nu există o campanie electorală, în condițiile în care nu există dezbateri”, a mai spus Mihai Gâdea, în timp ce arăta imagini din 90, când românii descopereau democrația.

În România, votul democratic este profund desconsiderat. În iulie 2012 au votat 7,4 milioane de români și nu a contat.

Cum arătau dezbaterile electorale în 1990

”Ați făcut un lucru extraordinar, comparând calitatea dialogului din 1990 cu calitatea dialogului din 2016. Unde erau moderatorii în 90? Aproape inexistenți, se exprimau competitorii și aveau un dialog constructiv. Un dialog care încerca să construiască în România. Unde suntem azi? Într-o situație în care parcă fiecare încercăm să scoatem răul din orice, iar dialogul devine distructiv”, a spus Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Cea de-a doua crimă este uciderea încrederii tinerilor în faptul că țara lor e de viitor. Dintr-o sută de absolvenți de medicină, pese 80 la sută pleacă în străinătate pentru o carieră bănoasă. Cei care rămân sunt puțini și, de cele mai multe ori, sunt învinși de sistem.

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close