Antena 3 CNN Actualitate Președintele LIBE, pentru Antena 3: Timmermans nu a fost în poziția de judecător

Președintele LIBE, pentru Antena 3: Timmermans nu a fost în poziția de judecător

Președintele LIBE, pentru Antena 3: Timmermans nu a fost în poziția de judecător
Sursa foto: foto: captura Antena 3
02 Oct 2018   •   22:02

Președintele Comisiei de Drepturi și Libertăți (LIBE), Claude Moraes, a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că la dezbaterea de luni seară din Parlamentul European, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu a fost în poziția de judecător.

Claude Moraes a explicat că lipsa unei proceduri exact a făcut ca discuția de la Strasbourg să pară una "dură".

"Cred că a fost o discuție dură, iar unul dintre motive a fost faptul că nu a fost atât de concentrată, una în care să știm exact care să fie procedura. Motivul pentru care am avut această discuție în comisie a fost ca să ne pregătim pentru ceea ce se va întâmpla mâine în plen.

A fost o discuție dificilă pentru că era Frans Timmermans și fiecare parte care întreba ceea ce voia să întrebe. Cred că problemele cu care se confruntă România din puncr de vedere al statului de drept au fost legat ede demonstrația care a avut loc, ce s-a întâmplat în spatele ei, ce se întâmplă în spatele lucrurilor care se vehiculează. (...) Timmermans a vrut să pară corect, obiectiv, pentru că partidul de guvernare din România este din familia sa politică și cred că a încercat să arate că vrea să fie obiectiv și corect. A spus doar care au fost acuzațiile, nu a fost în poziția de judecător", a spus Moraes.

Președintele LIBE spune că în urma ședinței de luni despre România nu se emit concluzii, totul rămâne la nivelul de dezbatere.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close