Antena 3 CNN Actualitate Primele corturi pentru refugiaţi, amplasate în Timiş

Primele corturi pentru refugiaţi, amplasate în Timiş

Primele corturi pentru refugiaţi, amplasate în Timiş
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Sep 2015   •   00:59

România se pregăteşte să primească refugiaţi. Primele corturi au fost deja amplasate în localitatea Lunga din judeţul Timiş, aproape de graniţa cu Serbia, iar o a doua tabără, la Stamora Moraviţa, este încă în curs de amenajare. Deşi preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu poate accepta mai mult de 1785 imigraţi, există informaţii potrivit cărora în ţara noastră ar putea ajunge zeci de mii de oameni care fug din calea războiului. 

 
Localitatea Lunga din Timiş este situată la numai un kilometru până la graniţa cu Serbia. Un teren de sport de la marginea satului, în spatele caselor, a fost transformat peste noapte într-o tabără pentru refugiaţi. Jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au ridicat 50 de corturi, care pot găzdui aproximativ 500 de refugiaţi. 
 
Unele corturi speciale vor fi folosite ca sală de mese, altele ca spălător. Au mai fost aduse un generator de curent, un rezervor de apa şi toalete ecologice. În această tabără, grănicerii români îi vor putea tria, înregistra, amprenta şi identifica pe refugiaţi. Localnicii au păreri împărţite despre amplasare corturilor în imediata apropiere a caselor. Până şi cei mai binevoitori sunt reticenţi pentru că se tem de consecinţe. 
 
După ce corturile de la Lunga au fost ridicate, militarii au început lucrul la a doua tabără, cea de la Stamora Moraviţa. Sunt deja aproximativ 1.000 de angajaţi ai MAI mobilizaţi la graniţa cu Serbia, potrivit unor surse.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close