Antena 3 CNN Actualitate Ce nu s-a știut până acum despre Klaus Iohannis. Procurorul care a semnat clasarea președintelui rupe tăcerea

Ce nu s-a știut până acum despre Klaus Iohannis. Procurorul care a semnat clasarea președintelui rupe tăcerea

Ce nu s-a știut până acum despre Klaus Iohannis. Procurorul care a semnat clasarea președintelui rupe tăcerea
02 Noi 2018   •   07:51

Procurorul care a semnat clasarea dosarului lui Klaus Iohannis a rupt tăcerea și a acordat un interviu exclusiv pentru "Sinteza Zilei".

Este vorba despre procurorul Cristian Lazăr.

În interviul realizat de Bianca Nae, procurorul explică parcursul ordonanței în cauză. În plus, Cristian Lazăr dezvăluie că, pe atunci, primarul Klaus Iohannis a fost audiat - în secret - de două ori în acest dosar.

" Bianca Nae: - Cum credeți că a ajuns rezoluția pe care ați semnat-o în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr?

Cristian Lazăr: - Cum a ajuns în dosarul de candidatură nu aș putea să explic eu, dar aș putea să vă spun cum cred că a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Prin dispozitivul Ordonanței de Clasare, s-a prevăzut, la unul dintre puncte, disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de două persoane, sub aspectul posibilei săvârșiri a infracțiunii de conflict de interese, în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

De la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, probabil că acel dosar, constituit la nivelul lor, a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurorii Secției de urmărire penală de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, având în vedere o dispoziție care fusese transmisă la momentul intrării în vigoare a noului Cod Penal și a noului Cod de Procedură Penală, ca acele dosare, care au ca obiect infracțiunea de conflict de interese, să fie preluate pentru instrumentare de către Parchetele Curților de Apel, așa cum era înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Penal și a noului Cod de Procedură Penală", a spus Cristian Lazăr, procuror șef adjunct Secția Urmărire Penală și Criminalistică, PÎCCJ.

Interviul pe larg, în VIDEO:

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close