Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Ce jocuri ascunde dosarul Liei Olguța Vasilescu de la DNA. ”Infracțiunea de luare de mită este pentru că s-au văruit niște blocuri”

Q&A: Ce jocuri ascunde dosarul Liei Olguța Vasilescu de la DNA. ”Infracțiunea de luare de mită este pentru că s-au văruit niște blocuri”

Q&A: Ce jocuri ascunde dosarul Liei Olguța Vasilescu de la DNA. ”Infracțiunea de luare de mită este pentru că s-au văruit niște blocuri”
20 Aug 2016   •   22:07

Lia Olguța Vasilescu a vorbit, la Q&A, despre acuzațiile care îi sunt aduse de procurorii DNA, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Sunt două spețe care au fost conectate, deși nu există nicio legătură între ele. Infracțiunea de luare de mită este pentru că s-au văruit niște blocuri din Craiova, nu pentru că aș fi luat eu bani, a spus Lia Olguța Vasilescu, în emisiunea Alessandrei Stoicescu, de la Antena 3.

”Eu am recunoscut public că, da, am cerut tuturor oamenilor de afaceri din Craiova să ne ajute să înfrumusețăm orașul. Unii au răspuns și aveau afaceri cu primăria. Alții au răspuns și nu aveau afaceri cu primăria. Alții nu au răspuns, dar aveau afaceri cu primăria”, a explicat Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai spus că procurorii au încercat să ajungă la infracțiunea de spălare de bani, prin luarea în considerare a unui grup de denunțători, prieteni între ei.

Doi au făcut acuzații, ceilalți doi au spus că i-au auzit pe cei doi vorbind despre asta. Ei au încercat la un moment dat să îmi ceară ilegalități, dar m-am opus categoric. Pentru unii dintre ei am martori că au venit în primărie să mă agreseze pentru că nu am vrut să le dau autorizație pentru un bloc de nouă etaje, într-un cvartal cu blocuri de nouă etaje”, a mai spus ea.

Magistrații Curții de Apel București au respins cererea DNA de a institui control judiciar în cazul Liei Olguța Vasilescu, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close