Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Campania judiciară împotriva medicilor va lăsa urme adânci asupra pacienţilor

Radu Tudor: Campania judiciară împotriva medicilor va lăsa urme adânci asupra pacienţilor

Radu Tudor: Campania judiciară împotriva medicilor va lăsa urme adânci asupra pacienţilor
09 Iun 2016   •   19:43

Tensiune uriaşă astăzi în spitalele din Bucureşti: Birourile unor manageri au fost răscolite de procurori. După căutări, doi şefi de spitale au ajuns la DNA: Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului ''Bagdasar Arseni'' a fost reţinut pentru 24 de ore şi se vrea arestarea lui pentru 30 de zile. Păltineanu ar fi luat şpagă din contracte când a condus institutul ''Ana Aslan''.

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'' a fost adus şi el cu mandat la DNA. Procurorii verifică mai multe achiziţii publice încheiate de către spitale, printre care şi Institutul Fundeni, privind consumabile medicale care ar fi fost supraevaluate de zeci de ori şi care s-ar fi făcut inclusiv printr-o firmă a lui Dorin Cocoş, potrivit unor informaţii pe surse.

Subiectul a fost comentat în ediţia de joi a emisiunii ''La ordinea zilei'' de către Dana Grecu şi invitaţii săi.

Radu Tudor afirmă că această campanie judiciară împotriva medicilor va lăsa urme adânci asupra pacienţilor. Potrivit realizatorului Antena 3, prioritară ar fi trebuit să fie lupta cu politicienii corupţi sau oamenii de afaceri protejaţi de cele mai înalte sisteme de putere.

''Cred că pe aceste cazuri atenţia opiniei publice va fi foarte mare. În ultimii 20 de ani nu am cunoscut o sensibilitate mia crescută a publicului decât o campanie judiciară împotriva medicilor. Au mai încercat şi alte regimuri şi consecinţele au fost cât se poate de dramatice. Dacă există argumente pentru a constat luarea de mită şi DNA le va comunica, sunt convins că cei mai mulţi dintre pacienţi vor înţelege că între actul medical şi actul managerial însoţit de nişte elemente de corupţie e o mare diferenţă. Dar dacă vom avea parte de nişte paragrafe , de nişte exprimări care să ţină loc probelor, cred că oamenii vor simţi aceeaşi solidaritate pe care au trasnmis-o de fiecare dată. Şi anume, nu s-a terminat cu anticorupţia în politică, nu s-a terminat cu corupţia în domeniul oamenilor de afaceri protejaţi de cele mai înalte sisteme de putere, în schimb am intrat acum în spitale'', a spus Radu Tudor.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close