Antena 3 CNN Actualitate Raport: Stăpânii de sclavi de la Berevoești beneficiau de ajutoare sociale, dar erau scutiţi de muncă

Raport: Stăpânii de sclavi de la Berevoești beneficiau de ajutoare sociale, dar erau scutiţi de muncă

Raport: Stăpânii de sclavi de la Berevoești beneficiau de ajutoare sociale, dar erau scutiţi de muncă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Iul 2016   •   13:39

Unii dintre suspecţii arestaţi în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti beneficiau de ajutoare sociale, dar erau scutiţi de muncă în folosul comunităţii în baza unor adeverinţe medicale suspecte, a afirmat, marţi, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

"În urma verificărilor întreprinse (...) a rezultat ca din cele 38 de persoane aflate în arest preventiv sau in arest la domiciliu, 14 beneficiau de ajutoare sociale în cadrul a opt dosare de ajutor social. (...) În majoritatea cazurilor, titularii dosarelor de ajutor social erau scutiţi temporar de muncă în folosul comunităţii, prezentând adeverinţe medicale. Au fost identificate peste 40 de astfel de adeverinţe medicale eliberate de un medic specialist ORL de la Spitalul Municipal din Câmpulung, existând situaţii în care ambii soţi au beneficiat de adeverinţe medicale eliberate în aceeaşi zi, cu aproximativ acelaşi diagnostic", a declarat prefectul în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte adeverinţele medicale suspecte, Instituţia Prefectului Argeş urmează să sesizeze Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Colegiul Medicilor. Verificările efectuate de Corpul de control al Instituţiei Prefectului eu evidenţiat şi o serie de nereguli în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor de ajutor social.

"Din verificarea dosarelor a rezultat ca acestea erau întocmite necorespunzător, fiind identificate următoarele deficienţe: cererile nu erau soluţionate la timp, anchetele sociale nu erau efectuate în termen legal, dispoziţiile primarului nu erau emise în termen şi nu erau comunicate beneficiarilor, în unele cazuri dosarele nu conţin copii ale documentelor de identitate sau ale existentei bunurilor pe care le deţine familia beneficiară de ajutor social", a precizat Cristian Soare.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.000 de lei. Câte trei amenzi au primit primarul şi secretarul comunei, iar două amenzi asistentul social.

Prefectul Cristian Soare a mai anunţat că deocamdată plata ajutoarelor sociale nu a putut fi sistată, o astfel de măsură putând fi luată doar după ce se va dovedi că beneficiarii primeau banii fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege.

×
Subiecte în articol: ajutoare sociale
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close