Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă cu corpul uman când dormi mai puțin de 8.5 ore pe noapte

Ce se întâmplă cu corpul uman când dormi mai puțin de 8.5 ore pe noapte

Ce se întâmplă cu corpul uman când dormi mai puțin de 8.5 ore pe noapte
13 Iun 2018   •   18:14

Cercetătorii de la Universitatea Penn State susțin că avem nevoie de cel puțin opt ore și jumătate de somn. Motivul? Majoritatea oamenilor dorm doar 90% din timpul stat în pat, deci este nevoie de o jumătate de oră suplimentară dacă doriți să aveți opt ore de somn complete.

Un somn bun merită efortul dar cât timp este nevoie cu adevărat?  

0 ore: Deprimarea totală de somn este literalmente tortură. După trei zile, pierdeți cu totul simțul a ceea ce se întamplă în jur și corpul duce creierul în "microsomn". În cele din urmă, vei muri. Nu se recomandă. 

Două ore: Nimeni nu poate trăi cu doar două ore de somn în fiecare noapte. Cu toate acestea, mulți dintre noi pot face asta la ocazii speciale. Nu se recomandă, cu excepția situațiilor de urgență.

Patru ore: Unii politicieni și directori executivi se laudă că au nevoie doar de patru ore de somn, dar pur și simplu nu este adevărat. Ia-l pe Donald Trump, de exemplu. Dacă ar fi adevărat, dovezile științifice ar sugera că ar fi supraponderal, arătand un comportament haotic, o judecată proastă și schimbări frecvene de dispoziție. Patru ore nu sunt recomandate, mai ales dacă sunteți responsabil de o țară sau o afacere mare: este periculoas pentru dvs. și oamenii din jurul vostru. 

Șase ore: O mulțime de oameni dorm doar șase ore în zilele lucrătoare. "Mulțumesc lui Dumnezeu că este vineri" are o bază științifică: pierderea somnului este frecventă în timpul săptămânii și așteptăm cu nerăbdare să dormim în weekenduri. Serviciul este cea mai mare cauză a pierderii somnului.

Opt ore: această este cantitatea recomandată de somn în fiecare noapte. Ceasul biologic variază desigur, așa că în timp ce Bill Gates spune că are nevoie doar de șapte ore, tu s-ar putea să ai nevoie de mai mult. 

Zece ore: Adolescenții trebuie să doarmă mai mult, cam nouă ore pe noapte. Orele matinale de început ale școlii sunt, probabil, cea mai mare cauză a pierderii somnului în rândul adolescenților.  

Sursă: The Guardian 

×
Subiecte în articol: somn
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close