Antena 3 CNN Actualitate Scandal înaintea şedinţei de guvern România-Moldova. Unioniştii vor să intre în clădirea în care se ţine şedinţa

Scandal înaintea şedinţei de guvern România-Moldova. Unioniştii vor să intre în clădirea în care se ţine şedinţa

Scandal înaintea şedinţei de guvern România-Moldova. Unioniştii vor să intre în clădirea în care se ţine şedinţa
22 Sep 2015   •   12:07

Şedinţa comună de guvern România-Moldova este deja marcată de un scandal. Mai multe persoane s-au luat la bătaie cu jandarmii care asigură securitatea în zona clădirii unde are loc şedinţa. Este vorba despre unionişti care vor să ajungă în încăperea în care se află premierul Victor Ponta şi prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleţ.

Peste 300 de persoane s-au adunat, marţi, la Neptun, unde are loc o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova. Oamenii strigă "Vrem unire" şi au pancarte cu mesaje unioniste. Manifestanţii au încercat să forţeze cordonul de jandarmi,  pentru a ajunge mai aproape de clădirea unde se desfăşoară şedinţa comună a guvernelor.

Mitingul este organizat de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012", oamenii spunând că au venit să transmită reprezentanţilor guvernelor României şi Republicii Moldova că ar trebui să fie stabilit un calendar pentru unirea celor două state.

Premierul Victor Ponta se întâlneşte astăzi la Neptun cu omologul său moldovean Valeriu Streleţ. Membrii celor două guverne vor stabili în şedinţa de la Neptun noile proiecte ce vor fi finanţate.

România va finanţa proiecte de 100.000 de euro în Republica Moldova. E vorba de proiecte de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naţionale electrice şi de gaze naturale, dar şi investiţii pentru centre de dializă în principalele spitale.

Detaliile vor fi puse la punct în şedinţa de Guvern comună care are loc la Neptun.



×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close