Antena 3 CNN Actualitate Se întorc furtunile. Ce județe vor fi lovite

Se întorc furtunile. Ce județe vor fi lovite

Se întorc furtunile. Ce județe vor fi lovite
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    19 Sep 2017   •   16:08

Vremea de toamnă înceape să se arate.

La munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia şi Banat în seara zilei de marţi (19 septembrie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă.

Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a ţării.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apã ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăşi 50-60 km/h.

Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, a venit cu noi precizări despre cum va fi vremea în perioada următoare.

„Vorbim despre o schimbare a masei de aer și aceasta se va concretiza prin intensificări ale vântului și acolo unde nu plouă(...). La ora 17.00 va intra în vigoare o informare meteorologică, valabilă până vineri seară, vremea va deveni instabilă în toată țara”, a spus Florinela Georgescu.

„E foarte probabil ca mâine (miercuri - n. red.) să revenim cu un cod pentru zonele care vor fi afectate de ploaie. Joi toată ziua și vineri în prima parte a zilei ploile vor fi mai abundente în regiunile vestice și centrale ale țării și în tot ce înseamnă zone de deal și de munte”, a mai spus ea, marți, la Antena 3.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close