Antena 3 CNN Actualitate Secretarul adjunct al Apărării al SUA: Nu ne puteam dori un aliat mai bun decât România

Secretarul adjunct al Apărării al SUA: Nu ne puteam dori un aliat mai bun decât România

Secretarul adjunct al Apărării al SUA: Nu ne puteam dori un aliat mai bun decât România
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mai 2016   •   15:24

Statele Unite ale Americii nu îşi puteau dori "un aliat mai bun decât România", ţară care este "un luptător care se măsoară cu adversari de o categorie mai mare", a declarat joi secretarul adjunct al Apărării al SUA, Robert Work, citat de Agerpres.

El a fost prezent la inaugurarea sistemului antirachetă de la baza militară de la Deveselu, alături de oficiali români şi americani. Sistemul antirachetă Aegis Ashore a devenit operaţional joi.

Work a apreciat implicarea României în misiunile NATO.

"Ne plac luptătorii care se măsoară cu adversari de o categorie mai mare decât a lor. România este un asemenea exemplu. (...) Este un aliat atât de bun, nu ne puteam dori un aliat mai bun. Asta ne arată acest loc", a declarat secretarul adjunct al Apărării.

"România contribuie (la Alianţa Nord Atlantică - n.r.) mult mai mult decât dimensiunile sale", a adăugat el.

Work a repetat că sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei.

"Nu este vorba de Rusia aici. Dacă am lua măsuri care să privească Rusia am declara acest lucru şi am explica de ce facem asta", a adăugat Work, care a detaliat că ameninţările vizate de sistemul antirachetă vin din Orientul Mijlociu. Work a amintit că discuţiile legate de crearea unui sistem antirachetă au început înaintea administraţiei Obama. "Rusia nu a făcut parte din discuţie", a declarat secretarul adjunct al Apărării.
 

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close