Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Fostul șef SIE, dezvăluiri despre firma israeliană Black Cube

Sinteza zilei: Fostul șef SIE, dezvăluiri despre firma israeliană Black Cube

Sinteza zilei: Fostul șef SIE, dezvăluiri despre firma israeliană Black Cube
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Apr 2016   •   23:38

Fostul șef al SIR Cătălin Harnagea a comentat, la Sinteza Zilei, arestarea în România a doi cetăţeni israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzați de transfer neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice în cazul încercării de intimidare a șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

Cei doi, alături de alți doi cetățeni israelieni, care ar fi exercitat "acte de hărţuire în vederea intimidării", ar fi foşti agenţi ai serviciului de informaţii externe al Israelului, Mossad.

Cătălin Harnagea a subliniat, la Antena 3, că nu crede că niște agenți Mossad ar fi putut veni la București și să se comporte ca ”niște amatori”.

”Această agenție (Black Cube -n.r.) în care cei doi sunt, din câte am înțeles, unul patron, altul un fel de director, a avut cazuri destul de complicate până acum. Unul dintre ele se referă la cazul unui cetățean britanic de origine iraniană care a fost acuzat de Fiscul britanic că ar fi spălat o mulțime de bani. Și firma asta l-a scos din scandal și, în plus, statul britanic a plătit despăgubiri cetățeanului respectiv”, a spus Cătălin Harnagea, la Antena 3.

Firma israeliană Black Cube aruncă bomba: Angajații adunau dovezi privind fapte de corupție

Firma israeliană Black Cube, al cărei nume apare în dosarul de hărțuire a șefei DNA Laura Codruta Kovesi, neagă acuzațiile că ar fi comis nereguli și susține că angajații săi investigau ei înșisi acuzați de corupție, într-un proiect comandat de persoane din Guvernul român.

Cine a fost Meir Dagan, președintele firmei care o spiona pe Laura Codruța Kovesi

Meir Dagan, fost director Mossad în perioada 2002-2011, a fost preşedinte de onoare al Black Cube până în urmă cu trei săptămâni, când a murit. La 10 septembrie 2002 Ariel Sharon l-a numit pe Meir Dagan director al Serviciului de Informații și Misiuni Speciale. El a fost apoi reconfirmat în această funcție de două ori. În cursul aflării la cârma Mosadului şi-a câștigat aprecieri în Israel și din partea unor factori internaționali, inclusiv din lumea arabă, scrie digi24.ro.

În aceasta perioadă s-au atribuit Mossadului eliminarea unor însemnați conducători de organizații teroriste.

La 6 ianuarie 2011 Dagan și-a încheiat misiunea ca director al Mossadului.

×
Subiecte în articol: Black Cube Sinteza Zilei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close