Antena 3 CNN Actualitate Social Anunţul Guvernului privind creditele fără dobândă. Când va fi aprobat programul și care sunt condițiile

Anunţul Guvernului privind creditele fără dobândă. Când va fi aprobat programul și care sunt condițiile

Anunţul Guvernului privind creditele fără dobândă. Când va fi aprobat programul și care sunt condițiile
de S.T.    |    30 Mai 2018   •   13:03

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că programul anunţat de Guvern privind acordarea de credite cu dobândă zero, garantate 80% de către stat, va fi aprobat de Executiv în şedinţa din această săptămână dacă va avea avizele de la toate ministerele, în caz contrar urmând să fie adoptat săptămâna viitoare.

„Aceşti bani sunt de la bănci. Statul plăteşte dobânda de 6%. 80% garantează statul, 20% persoana dacă este angajată, tânărul între 16 şi 26 de ani pentru creditul de 40.000 de lei sau între 26 şi 55 de ani pentru creditul de 35.000 de lei. Deci 20% de către debitor sau un codebitor, dacă persoana nu este angajată. Dobânda este plătită de stat. Ceea ce condiţionează acest credit e legat de faptul ca respectivul trebuie să urmeze cursurile unei facultăţi sau să urmeze cursuri pentru reconversie, cursuri de perfecţionare... Deci, trebuie neapărat să fie legat de urmarea unor cursuri. Eu sper ca de acest program să beneficieze cât mai mulţi tineri, pentru că aceşti bani pot fi folosiţi în educaţie, pentru plata cursurilor la facultate, pentru materiale didactice, pentru calculatoare, pot fi folosiţi în sănătate pentru medicamente, pentru operaţii, pot fi folosiţi în cultură, în sport, deci o paletă largă de domenii în care pot fi folosiţi aceşti bani”, a declarat Viorica Dăncilă.

Fiind întrebată despre bugetul care ar urma să fie alocat programului, premierul a spus: „Nu ştiu exact suma, dar ştiu că în jur de un miliard de lei”.

×
Subiecte în articol: premier credite guvern viorica dancila
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close