Antena 3 CNN Actualitate Social Castelul din România care a avut un record absolut de turiști

Castelul din România care a avut un record absolut de turiști

Castelul din România care a avut un record absolut de turiști
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Ian 2018   •   22:53

Castelul Corvinilor a avut în anul 2017 un record absolut de încasări. Peste 6,2 milioane de lei au intrat, anul trecut, în bugetul municipiului Hunedoara. 

Banii provin din vânzarea de bilete, dar și din închirierea spațiilor pentru diverse evenimente. Monumentul medieval, vizitat în 2017 de peste 330.000 de persoane, a devenit astfel, pentru al doilea an la rând, cel mai important contributor la bugetul orașului.

Peste 330.000 de persoane au vizitat, anul trecut, Castelului Corvinilor din Hunedoara, cu 10% mai mulţi decât în 2016. Turiştii provin nu doar din România, ci și din vestul Europei, din Rusia, Polonia sau din țările asiatice. Perioada iunie-august a adus la castel jumătate din numărul vizitatorilor din întreg anul, potrivit adevarul.ro.

Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor: „Motivația este una legată de monumentalitatea acestui castel, de faptul că a fost reședința familiei Corvin și, în același timp, de faptul că este cel mai reprezentativ monument de factură gotică din Transilvania și prin extindere din România.”

×
Subiecte în articol: castel România record turisti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close