Antena 3 CNN Actualitate Social Ce făcea președintele interimar al CJ Sibiu, în timpul perchezițiilor de la sediul instituției

Ce făcea președintele interimar al CJ Sibiu, în timpul perchezițiilor de la sediul instituției

Ce făcea președintele interimar al CJ Sibiu, în timpul perchezițiilor de la sediul instituției
20 Apr 2016   •   11:38

Președintele interimar al Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Constantin Șovăială, susține că este liniștit și că nu este vizat de perchezițiile Direcției Naționale Anticorupție (DNA), dovadă că în timpul acțiunii procurorilor șeful instituției se juca cu zeci de copii și Iepurașul, în cadrul programului "Școala Altfel", în sala mare de ședințe a Consiliului, unde se auzea muzică pentru copii și se ofereau celor mici dulciuri.

 "Activitatea în CJ Sibiu se desfășoară în normalitate, fiecare la locul de muncă. Astăzi chiar avem Școala Altfel. Mă aflu aici, unde un grup de copii, care de puțin timp au plecat, s-au bucurat foarte mult că sunt în instituția noastră", a declarat Constantin Șovăială.

Citiți și:  Percheziții DNA la Consiliul Județean Sibiu într-un dosar privind fapte de corupție

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă este vizat personal de perchezițiile DNA, ținând cont că sunt verificate documente din perioada 2014-2015, când Constantin Șovăială era consilier județean, acesta a răspuns: "Prea multe nu cunosc din acea perioadă, fiindcă nu am fost în instituție, dar sunt la dispoziția organelor de cercetare, să ofer datele necesare."

Liberalul Șovăială a preluat conducerea CJ Sibiu pe 10 martie 2016, fiind ales de către consilierii județeni. Constantin Șovăială a ajuns președinte al CJ Sibiu după ce subprefectul Anca Șandru l-a demis pe Ioan Cindrea. Fostul președinte al CJ Sibiu, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Actualul șef al CJ Sibiu nu știe dacă acțiunea DNA îl vizează pe fostul președinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care și-a pierdut mandatul înainte de termen.

În perioada 2014-2015, de când provin actele verificate de DNA, vicepreședinte al CJ Sibiu era și liberalul Marcel Luca, actual vicepreședinte și în mandatul liberalului Constantin Șovăială. Întrebat dacă vicepreședintele Marcel Luca a fost chemat de procurorii DNA miercuri, să dea explicații, președintele CJ Sibiu a spus: "Este în Suedia împreună cu colegii mei într-o misiune de prietenie, de colaborare. Ei vin mâine. Dânsul nu este aici."

Imaginea CJ Sibiu este afectată, crede președintele instituției, de acțiunea DNA. Întrebat dacă descinderea DNA afectează imaginea CJ Sibiu, Șovăială a declarat: "Nu pot să spun că nu."

Procurorii DNA efectuează, miercuri, percheziții la Consiliul Județean Sibiu într-un dosar privind posibile fapte de corupție în legătură cu achiziții publice la prețuri supraevaluate, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor, obiectul dosarului îl reprezintă anumite achiziții publice la prețuri supraevaluate de la firme agreate, iar până în acest moment prejudiciul s-ar ridica la peste 130.000 lei.

DNA a anunțat miercuri că procurorii efectuează percheziții în 5 locații situate în județul Sibiu, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție și asimilate acestora, comise în perioada 2014 — 2015.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 — 2015. În cursul zilei de 20 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în județul Sibiu, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close