Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea: CCR nu a decis nimic pe fond în cazul alegerilor

Mircea Badea: CCR nu a decis nimic pe fond în cazul alegerilor

Mircea Badea: CCR nu a decis nimic pe fond în cazul alegerilor
de M.Z.    |    05 Mai 2016   •   00:14

Mircea Badea a explicat, miercuri, că decizia dată de Curtea Constituțională nu se referă la numărul tururilor în care vor fi organizate alegerile locale din acest an, ci a respins cererea făcută de jurnalistul Liviu Avram.

Explicația lui Badea vine după ce decizia Curții Constituționale de miercuri a fost interpretată fie ca răspuns dat solicitărilor formulate de Avram, fie ca soluție în cazul alegerilor.

”CCR nu a decis nimic pe fond (în cazul alegerilor locale - n.r.), nu a intrat în dezbatere, Curtea a respins cererea lui Liviu Avram ca fiind inadmisibilă, deci nu e pe fond decizia. Să nu cădem în capcana să credem că s-a decis cu votul, nici nu s-a intrat în dezbatere pe asta”, a spus Mircea Badea, miercuri, la Antena 3.

Judecătorii CCR au respins miercuri în unanimitate sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

El a explicat că a fost respinsă şi sesizarea privind articolul 101 pentru că acest articol nu are legătură cu cauza depusă judecăţii. ''În acest dosar se judecă posibilitatea autorului excepţiei de a candida sau nu în funcţie de semnăturile pe care trebuia să le depună. Deci, nu se judecă legea electorală în ansamblul său'', a subliniat preşedintele CCR.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close