Antena 3 CNN Actualitate Sondaj INSCOP. Ce se întâmplă cu popularitatea lui Iohannis și a lui Cioloș

Sondaj INSCOP. Ce se întâmplă cu popularitatea lui Iohannis și a lui Cioloș

Sondaj INSCOP. Ce se întâmplă cu popularitatea lui Iohannis și a lui Cioloș
11 Apr 2016   •   11:40

Preşedintele Klaus Iohannis, guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi premierul Dacian Cioloş ocupă primele trei poziţii în topul încrederii în personalităţile publice, potrivit unui sondaj INSCOP - ADEVARUL despre România, realizat în perioada 21 - 28 martie, potrivit EVZ.ro.

Astfel, Iohannis se află la 51,2% încredere multă şi foarte multă în luna martie a acestui an, faţă de 59,8% în noiembrie anul trecut. Şeful statului este urmat de Mugur Isărescu cu 36,1% încredere multă şi foarte multă, faţă de 40,4% în noiembrie 2015.

Premierul Dacian Cioloş se situează pe poziţia a treia, cumulând 30,4% încredere multă şi foarte multă, faţă de 32,6% în noiembrie anul trecut. Potrivit Agerpres, pe locul următor se află ambasadorul României în SUA, George Maior, cu 27,3% încredere multă şi foarte multă. În schimb, 17,1% dintre respondenţii cercetării sociologice susţin că nu îl cunosc pe Maior. Acesta este urmat de Victor Ponta, cu un capital de încredere de 23,3%, faţă de 20,2% în noiembrie 2015.

Pe poziţia a şasea se situează Călin Popescu-Tăriceanu cu 22% încredere multă şi foarte multă, urmat de Gabriela Firea, inclusă pentru prima dată pe lista încrederii în personalităţile publice măsurată de INSCOP, cu o cotă de încredere de 21,1%.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close