Antena 3 CNN Actualitate Zi importantă pentru Casa Regală! 90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai

Zi importantă pentru Casa Regală! 90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai

Zi importantă pentru Casa Regală! 90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai
Sursa foto: Foto: Facebook/ Casa Regală a României
20 Iul 2017   •   09:40

90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai. Pe 20 iulie, în urmă cu 90 de ani, Mihai I era încoronat rege al României. Un rege copil, pe care istoria l-a pus în situaţii complicate pe care le-a aflat mai târziu din cărţile de istorie.

90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai. 20 iulie 1927 este data la care începe povestea unei domnii agitate, marcate de cel de-al doilea război mondial şi instalarea la putere a comuniştilor. 

Pe 20 iulie 1927, regele Mihai I urca pe tronul României, la vârsta de 6 ani. Se întâmpla chiar în ziua în care a murit regele Ferdinand I. Copilul Mihai a devenit, peste noapte, conducător al unei ţări întregite de bunicul său. Regele Mihai şi-a petrecut copilăria între Sinaia şi Bucureşti, România fiind condusă, de fapt, de o regenţă compusă din trei persoane. 

90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai. Domnia Majestăţii Sale a fost scurtă. Trei ani mai târziu, Mihai a fost detronat de tatăl său, Carol al II-lea, care a revenit din exil.

Mihai urma să se întoarcă pe tron zece ani mai târziu, pentru încă şapte ani, până la instaurarea regimului comunist. Până să fie alungat din ţară, Regele a apucat să ia o decizie care a scurtat cel de-al doilea război mondial: România a întors armele împotriva Germaniei. 

90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai. Fostul monarh a trăit mare parte a vieţii sale în exil

Acum se află în reşedinţa sa din Aubonne, în Elveţia. Un comunicat de presă emis de Biroul de presă al Majestăţii sale anunţa anul trecut, în luna martie, că Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie. Atribuţiile Coroanei  au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta. 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close