Antena 3 CNN Economic Auto Noua infracţiune "rutieră": Şantajul în trafic

Noua infracţiune "rutieră": Şantajul în trafic

Noua infracţiune "rutieră": Şantajul în trafic
Sursa foto: Foto: dezmembrari.ro
03 Feb 2011   •   20:46

A apărut şantajul în trafic! Despre ce e vorba? Un şofer care circulă pe un drum cu prioritate provoacă intenţionat o tamponare, se dă jos din maşină şi îi cere celuilalt o sumă de bani ca să nu meargă la poliţie. Victima plăteşte, iar şantajistul pleacă mulţumit.


Aşa îşi încep toate aceste poveşti. Şi sunt tot mai multe. Numitorul comun este o straduţă fără prioritate care se intersecteazîă cu o altă străduţă dar care are rang de drum cu prioritate. Şi sunt multe astfel de străduţe în Bucureşti. Apoi lucrurile decurg cam aşa: individul care conduce maşina aflată pe drumul cu prioritate face semn şoferului care este pe drumul fără prioritate să treacă. Fiind vorba de o străduţă, omul trece. Doar că se trezeşte tamponat de şoferul care tocmai îi cedase înmtietatea. textul e acelaşi de fiacare dată: şoferul lovit coboară din maşină şi spune că vrea să rezolve problema cât mai repede.

“Indivizii care provocau aceste accidente aveau o strategie foarte bine pusă la punct. cunoşteau legea circulaţiei şi îşi alegeau victimele cu atenţie. Preferau şoferi care conduceau maşini de distributie, sau soferite care mergeau singure si care aveau masini scumpe

Tânăra se încadrează perfect în acest tipar, iar şantajistul a început să o sune din ce în ce mai des.

Alţii însă au căzut în plasă. De teamă să nu rămînă fără carnet, au plătit căt li s-a cerut. E plin de astfelş de poveşti pe forumurile auto. Unul dintre cei care a scris, a povestit tot ce a păţit dar a apostat şi o fotografie a maşinii care l-a lovit.

Surse din poliţie spun că respectivul număr de înmatriculare nu există în baza naţională de date şi ar putea fi fals. Oamenii legii strâng acum plângeri de la şoferi şi încearcă să găsească şi o încadrare pentru aceste fapte ca să-i poată pedepsi pe santajişti.



 
 

×
Subiecte în articol: auto
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close