Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii care au plătit taxa de poluare îşi vor primi o parte din bani înapoi

Şoferii care au plătit taxa de poluare îşi vor primi o parte din bani înapoi

Şoferii care au plătit taxa de poluare îşi vor primi o parte din bani înapoi
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iul 2011   •   20:11

Şoferii care au plătit taxa de poluare, calculată la o sumă mai mare decât cea care va fi stabilita conform noilor prevederi, îşi vor primi banii înapoi.Proiectul de lege privind această taxă , prin care se impune o reducere de 20 şi 30% , va fi aprobat de Guvern în această vară.

Taxa pe poluare aplicată de autorităţile din România, şi modificată în 2009, este contrară legislaţiei Uniunii Europene. Hotărârea a fost luată de către Curtea de Justiţie din Luxemburg. Colega mea, Laura Călugăr ne spune ce efecte are hotărârea magistraţilor pentru români

În forma în care a fost stabilită în iulie 2008, taxa auto nu face distincţie între maşinile din ţară şi cele produse în străinătate şi nici între automobilele noi şi vehiculele de ocazie. Proiectul de lege privind taxa de poluare, prin care se impune o reducere a acesteia cu până la 30%, va fi aprobat de Guvern în această vară.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat că taxa se va reduce între 20 şi 30 la sută. Cei care au plătit mai mult îşi vor primi banii înapoi.
 
Curtea Europeana a decis însă menţinerea unei taxe de poluare pentru cei care cumpăra maşini inmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007.
 
Ministrul Mediului, Lazlo Borbely Ministrul a precizat că acest proiect de lege va fi pus pe ordinea de şedinţă pentru a fi votat.

×
Subiecte în articol: taxa de poluare reducere
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close