Antena 3 CNN Economic Auto Una dintre cele mai iubite maşini sport din istorie, la 50 de ani de la primul model

Una dintre cele mai iubite maşini sport din istorie, la 50 de ani de la primul model

Una dintre cele mai iubite maşini sport din istorie, la 50 de ani de la primul model
de N.B.    |    08 Feb 2013   •   12:23

Porsche sărbătoreşte 50 de ani de la prima ediţie a legendarului 911. Dintre toate maşinile sport din lume, Porsche 911 este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate.

Timp de jumătate de veac, Porsche 911 a rămas neschimbată la forma de bază. Orice persoană care a văzut o dată o astfel de maşină va recunoaşte că are în faţă un 911, indiferent de generaţia din care acesta face parte.

Începând cu primul model din 1963, 911 a reprezentat o maşină care aduce elemente tehnologice noi, creată special pentru a se lupta pentru titulatura de "cea mai bună maşină sport" a perioadei.

În cei 50 de ani de când se produce, maşina a fost vândută în peste 820.000 de exemplare, iar fiecare generaţie a venit cu îmbunătăţiri revoluţionare faţă de anterioarele.

Pe lângă cea mai cunoscută şi iubită maşină a producătorului german, Porsche 911 este şi principalul "cal de curse" al uzinei din Stuttgart. Maşina este responsabilă pentru două treimi dintre cele peste 30.000 de victorii ale echipelor Porsche în cursele de automobilism.

Cursele sunt un important element în istoria 911. Deşi este o maşină de stradă, toate modelele au fost proiectate şi testate pe circuitele de curse.

Pentru a marca cei 50 de ani de istorie a legendarului model, Porsche va organiza un turneu mondial pentru un 911 din 1967. Maşina va vizita cinci continente diferite şi va fi prezentată la majoritatea evenimentelor majore ale industriei auto.


×
Subiecte în articol: porsche
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close