Antena 3 CNN Coronavirus Un nou deces și un nou caz grav de tromboză, după vaccinarea cu AstraZeneca, în Danemarca

Un nou deces și un nou caz grav de tromboză, după vaccinarea cu AstraZeneca, în Danemarca

Danemarca a anunțat sâmbătă că o persoană a murit, iar alta este grav bolnavă, cu cheaguri de sânge și hemoragie cerebrală, după ce acestea au fost vaccinate cu AstraZeneca.

Un nou deces și un nou caz grav de tromboză, după vaccinarea cu AstraZeneca, în Danemarca
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2021   •   20:34

Cele două persoane, ambele din sistemul medical, au fost vaccinate cu AstraZeneca cu mai puțin de 14 zile înainte de a se îmbolnăvi, a declarat autoritatea care administrează spitalele publice din Copenhaga.

Agenția daneză pentru medicamente a confirmat că a primit două „rapoarte serioase”, fără a oferi detalii suplimentare.

Danemarca se număra printre țările care au întrerupt temporar utilizarea produsului AstraZeneca după ce un număr mic de rapoarte privind apariția unor cheaguri de sânge pe creier au determinat mai multe guverne să caute o eventuală legătură cu vaccinarea.

Unele țări, inclusiv Germania și Franța, și-au revocat săptămâna aceasta decizia de a suspenda utilizarea vaccinului, în urma unei investigații a organisnului de supraveghere a medicamentelor din Uniunea Europeană, EMA, care a declarat joi că convins că beneficiile vaccinului depășesc riscurile.

Vaccinarea cu AstraZeneca, încă suspendată în Danemarca

Danemarca - împreună cu Suedia și Norvegia - au declarat vineri că au nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vor folosi vaccinul.

"Prioritizăm rapoartele despre reacțiile adverse grave precum acestea și le examinăm amănunțit pentru a evalua dacă există o posibilă legătură cu vaccinul", a declarat sâmbătă Tanja Erichsen, director interimar pentru farmacovigilență la Agenția daneză pentru medicamente.

AstraZeneca, compania anglo-suedeză carea dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford, a declarat că un studiu care acoperă peste 17 milioane de persoane ce au primit dozele în UE și Marea Britanie nu a găsit dovezi ale unui risc crescut de formare a cheagurilor de sânge.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Danemarca astrazeneca
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close