Antena 3 CNN Coronavirus Octavian Jurma: "Omicron este ca o rachetă care îi va căuta pe cei nevaccinați"

Octavian Jurma: "Omicron este ca o rachetă care îi va căuta pe cei nevaccinați"

Vârful valului cinci al pandemiei va veni mult mai devreme și va fi mai înalt decât se preconiza, iar varianta Omicron îi va căuta, ca o "rachetă teleghidată", în special pe cei nevaccinați, spune cercetătorul Octavian Jurma.

Octavian Jurma: "Omicron este ca o rachetă care îi va căuta pe cei nevaccinați"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2022   •   13:50

"Este cert că vom avea un număr proporțional de mare de infectări, am știut asta și înainte de valul patru, iar prognozele s-au adeverit. 

Dacă avem o variantă care produce un număr mare de infectări în țări cu rate mari de vaccinare, ne putem aștepta ca această variantă să producă un număr și mai mare de cazuri într-o țară cu o rată mică de vaccinare, cum este România. (...)

Omicron este ca o rachetă teleghidată care îi va căuta foarte repede pe cei neprotejați, vulnerabili. 

Cei nevaccinați sunt internați în proporție de 90%, inclusiv în țări cu rate de vaccinare de 90%. Omicron este atât de infecțios încât îi găsește și pe cei care în mod normal ar fi fost protejați de imunitatea de turmă", a spus Octavian Jurma, potrivit digi24.ro.

"Chiar daca este mai puțin patogenă decât Delta, din datele pe care începem să le avem, reiese că este chiar mai patogenă decât Alpha, iar pentru noi valul Alpha a fost devastator, am avut peste 10.000 de decese.

Valul Omicron va trece, asta este o certitudine. Va trece, probabil, mai repede decât valul Delta, însă vedem că imunitatea dobândită prin infectare, care este atât de promovată de grupurile antivaccinare, nu ne oferă o protecție pe termen lung", a completat Jurma.
 

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma racheta omicron
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close