Antena 3 CNN Economic Biz News Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele opt luni ale anului

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele opt luni ale anului

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele opt luni ale anului
Sursa foto: Foto: thefoodfarce.com
02 Oct 2014   •   10:54
Institutul Naţional de Statistică anunţă că afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele opt luni cu 7,6% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (11%) şi de produse alimentare, băuturi şi tutun (8,4%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate s-a majorat cu 0,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a urcat cu 7,6% în intervalul ianuarie-august, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%).

Au fost înregistrate scăderi în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%) şi vânzările de produse nealimentare (-1,6%).
 

×
Subiecte în articol: INS Institutul National de Statistica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close