Antena 3 CNN Economic Biz News China, Qatar şi Rusia vor să cucerească Grecia. Investiţii de milioane de euro în ţara care se afla în colaps

China, Qatar şi Rusia vor să cucerească Grecia. Investiţii de milioane de euro în ţara care se afla în colaps

China, Qatar şi Rusia vor să cucerească Grecia. Investiţii de milioane de euro în ţara care se afla în colaps
de O.P.    |    29 Mai 2013   •   13:18

Au trecut trei ani de cand Grecia beneficiaza de ajutor financiar international, iar investitori din China, Qatar si Rusia se grabesc sa intre pe aceasta piata, o poarta spre Europa.

China este interesata de aeroporturi, porturi si cai ferate. Rusii par determinati sa patrunda pe piata energetica, in timp ce Qatar a dat de inteles ca vrea sa investeasca in imobiliare.

„Lumea trebuie sa afla ca Grecia de astazi este alta tara si este de datoria noastra sa demonstram acest luru. Trebuie sa uimim, dar sa uimim in mod pozitiv. Privatizarea este semnalul ca statul elen respecta mediul de afaceri al tarii”, declara, recent, ministrul dezvoltarii, Kostis Hadzidakis.

In urma cu aproximativ o luna, un mesaj similar a venit din partea premierului Antonis Samaras, care a chemat China sa se implice in, ceea ce el a numit, istoria de succes a Atenei.

Este un moment prielnic pentru marele tigru asiatic de a-si indeplini dorinta de a transforma statul elen intr-o noua fereastra spre Europa, investind in proiecte de infrastructura, cu exceptia portului Pireu, deja baza operationala pentru navele chineze, dupa ce compania Cosco a platit, in 2005, suma de 500 milioane de dolari pentru inchirierea a jumatate din capacitatile acestuia.

Mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Grecia privatizare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close