Antena 3 CNN Economic Biz News Greg Konieczny, FP: Un nou acord cu FMI în 2015 ar fi benefic pentru România şi economie

Greg Konieczny, FP: Un nou acord cu FMI în 2015 ar fi benefic pentru România şi economie

Greg Konieczny, FP: Un nou acord cu FMI în 2015 ar fi benefic pentru România şi economie
19 Noi 2014   •   19:51

Un nou acord al României cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), în 2015, ar fi benefic pentru România şi pentru economie, deoarece ar creşte încrederea investitorilor, apreciază Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), unul din cele mai mari fonduri închise de investiţii din lume, informează Agerpres.

'Verificarea externă şi asistenţa din partea unor instituţii financiare internaţionale onorabile, precum FMI, este întotdeauna folositoare şi sporeşte încrederea investitorilor în economia României, care a început să crească şi are un potenţial de creştere de 5%', a declarat Konieczny, care a adăugat că investitorii cred în politicieni, dar într-o anumită măsură, şi vor, de asemenea, o verificare suplimentară din partea unor instituţii financiare internaţionale onorabile.

Întrebat de jurnaliști despre impactul alegerilor prezidenţiale de duminică, managerul FP a afirmat că numărul mare de persoane care au votat dă un mandat mai puternic politicienilor pentru a conduce ţara şi un mesaj puternic despre ceea ce îşi doresc cu adevărat.

În mod categoric, după aceste alegeri, există un echilibru mai bun în termeni de putere, iar exemplul altor state din această parte a lumii arată că, în general, acest echilibru este foarte bun pentru ţară, a spus managerul FP.

'Ceea ce aşteptăm (după aceste alegeri — n.r.) este o mai bună cooperare între preşedinte şi Guvern, care ar putea să conducă la crearea unui climat investiţional mai transparent și mai prietenos', a mai spus managerul FP, care a subliniat importanta continuării reformelor și a disciplinei fiscale, în sensul angajamentelor asumate faţă de FMI.

Creat pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăți au fost confiscate în timpul regimului comunist, FP este în prezent unul dintre cele mai mari fonduri închise de investiţii din lume, cu active nete de 3,22 miliarde euro şi o capitalizare bursieră de 2,51 miliarde euro. FP este listat la Bursa de Valori București/ BVB/ şi ar urma să fie listat la începutul lunii decembrie la bursa din Londra.

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close