Antena 3 CNN Economic Biz News Leasing: o mașină din patru se întoarce la vânzător

Leasing: o mașină din patru se întoarce la vânzător

Leasing: o mașină din patru se întoarce la vânzător
de O.P.    |    26 Iun 2012   •   08:45

Dacă doriţi să cumpăraţi un autoturism la mâna a doua, o simplă căutare pe internet vă va dezvălui, pe lângă dealerii consacraţi, un alt actor al acestei pieţe: companiile de leasing financiar . Acestea vând de câţiva ani vehicule recuperate de la cei care nu au mai putut să-şi plătească ratele. Estimările arată că unul din patru autovehicule face obiectul procedurilor de recuperare. Ce rezervă viitorul? De la companiile de leasing poți cumpăra orice marcă de mașină rulată.

De la Dacii Logan la autoutilitare Iveco sau camioane MAN, oferta este variată şi se adresează tuturor categoriilor de clienți. Mașinile se vând, fie direct, prin site-uri proprii, fie prin intermediari. Până în 2008, această piaţă era una de nişă, cu greu găseai o mașină rulată la o firmă de leasing din top 10.

La acel moment, statisticile indicau că doar o mașină din 20 era recuperată pentru neplata ratelor. Explicația nu stă numai în venituri suficiente și sigure pentru plata ratelor, ci și în faptul că cei care nu mai puteau plăti predau leasingul, doritori fiind mulți. Odată cu debutul crizei, tabloul s-a schimbat în totalitate: mii de mașini sunt parcate la periferia marilor orașe în așteptarea cumpărătorilor.

Aflaţi mai multe despre acest fenomen, de pe www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close