Antena 3 CNN Economic Biz News Miliardarii se tem de riscurile de pe piaţa financiară şi păstrează munţi de bani în numerar

Miliardarii se tem de riscurile de pe piaţa financiară şi păstrează munţi de bani în numerar

Miliardarii se tem de riscurile de pe piaţa financiară şi păstrează munţi de bani în numerar
23 Sep 2014   •   20:26
Cei mai bogaţi oameni au lumii păstrează munţi de bani în numerar pentru că se tem să investească prea mult pe piaţa financiară, relatează CNBC.

Un nou studiu arată că miliardarii păstrează fiecare, în medie, 600 de milioane de dolari în numerar, suma mai mare de exemplu decât PIB-ul Republicii Dominicane. Suma este cu 60 de milioane de dolari mai mare faţă de anul trecut şi este echivalentă cu 19% din averea lor netă.

Potrivit studiului, "nivelul mai ridicat al lichidităţilor semnalează că mulţi miliardari ţin banii în afara pieţei financiare, în aşteptarea momentului optim în care să îşi facă investiţiile".

Sumele păstrate în numerar de miliardari sunt cu mult mai mari decât investiţiile lor pe piaţa imobiliară.

"Aparenta siguranţă a numerarului, la care se adaugă experienţa dureroasă a crizei financiare din 2008-2009 şi problemele ulterioare din zona euro întăresc tendinţa de favorizare a unei strategii prudente de alocare a banilor", afirmă Simon Smiles, director de investiţii la UBS Wealth Management.

Economistul avertizează însă că inflaţia riscă să erodeze valoarea deţinerilor în numerar.

 

×
Subiecte în articol: miliardari
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close