Antena 3 CNN Economic Biz News Mişcarea lui Vladimir Putin SFIDEAZĂ Europa. "Aşa va deveni IMUN în faţa sancţiunilor"

Mişcarea lui Vladimir Putin SFIDEAZĂ Europa. "Aşa va deveni IMUN în faţa sancţiunilor"

Mişcarea lui Vladimir Putin SFIDEAZĂ Europa. "Aşa va deveni IMUN în faţa sancţiunilor"
de O.P.    |    19 Mai 2014   •   09:08

Dincolo de ideologii şi dorinţe de apărare a libertăţii cetăţeneşti, banii au fost întotdeauna cei care au generat conflictele mondiale. Un scenariu propus de jurnaliştii de la Reuters este la un pas de a se materializa, iar astfel, Vladimir Putin ar deveni imun în faţa sancţiunilor impuse de UE.

Potrivit ultimelor declaraţii, Vladimir Putin ar urma să parafeze un contract uriaş cu chinezii, prin care Gazprom va furniza gaze către China. Deşi Rusia şi China negociază de mai bine de 10 ani livrarea a 38 de miliarde de metri cubi de gaze pe an, contractul nu a fost încă semnat din cauza unui singur element: preţul.

Cele două părţi par să se fi înţeles de această dată cu privire la costurile tranzacţiei uriaşe, însuşi preşedintele Putin urmând să parafeze contractul în vizita sa de la Beijing, din această săptămână.
Având în vedere tensiunile dintre Rusia şi Occident, pe fondul crizei din Ucraina, Moscova este interesată să găsească pieţe alternative pentru comercializarea resurselor de petrol şi gaze naturale, notează jurnaliştii străini.

"La ora actuală mai există o singură întrebare legată de preţul de bază care se va folosi drept bază într-o formulă pe care am agreat-o deja cu partea chineză”, a precizat preşedintele Gazprom, Alexei Miller, pentru postul public de televiziune Rossiya 24.

Aproximativ 80% din veniturile Gazprom provin din livrările de gaze în Europa, dar dacă s-ar semna acest contract, balanţa s-ar echilibra în favoarea Rusiei, vizând independenţa faţă de Occident.

×
Subiecte în articol: Rusia gaze
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close