Antena 3 CNN Economic Biz News Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor. Ce arată datele Institutului Naţional de Statistică

Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor. Ce arată datele Institutului Naţional de Statistică

Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor. Ce arată datele Institutului Naţional de Statistică
de O.P.    |    24 Sep 2014   •   06:51

România are mai puţini şomeri. Datele institutului Naţional de Statistică arată că, în perioada aprilie-iunie a acestui an, rata medie a şomajului a scăzut la 6,7%. Cei mai mulţi şomeri sunt tineri.

La jumătatea acestui an, populaţia activă a României era de 9.300.000 de persoane. Numărul muncitorilor a depăşit 8.500.000 de persoane, iar numărul şomerilor a fost de 624 de mii. Astfel, rata şomajului în trimestrul II a fost de 6,7%, în scădere faţă de trimestrul anterior, când era de peste 7%.

Potrivit datelor INS, cea mai afectată categorie de şomaj sunt tinerii cu vârste între 15 şi 24 de ani. 24 la sută dintre aceştia nu-şi pot găsit un loc de muncă. 

Diferenţe sunt şi între mediul rural şi cel urban. Dacă rata de şomaj a românilor care locuiesc în oraşe este de 8,4%, rata celor care locuiesc în mediul rural este de 4,7%. Mai mică cu 3,7 puncte procentuale.

În trimestrul al doilea al acestui an, rata de dependenţă economică din România a fost de aproape 1.300 la  mie. Cu alte cuvinte, la o mie de angajaţi revin 1.300 de asistaţi.

×
Subiecte în articol: somaj someri
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close