Antena 3 CNN Economic Biz News Un fost beţiv poate scoate Grecia din faliment. Ce minuni a reuşit să facă în oraşul lui

Un fost beţiv poate scoate Grecia din faliment. Ce minuni a reuşit să facă în oraşul lui

Un fost beţiv poate scoate Grecia din faliment. Ce minuni a reuşit să facă în oraşul lui
de O.P.    |    15 Noi 2012   •   11:01

La prima vedere nu ai da doi bani pe el. Tatuat, cu faţa plină de riduri şi tatuaje la vedere, Yannis Boutaris pare să fie un bărbat care a avut multe de suferit, şi nu ascunde acest lucru.

Dincolo de sinceritatea lui frapantă - a recunoscut la televizor că a fost un alcoolic şi s-a şi drogat - primarul Salonicului poate deţine cheia salvării Greciei. Oraşul pe care îl conduce a reuşit să iasă din criză datorită măsurilor ingenioase pe care le-a luat Yannis.

Spre deosebire de majoritatea oraşelor din Grecia, Salonicul şi-a redus datoriile, îşi plăteşte furnizorii la timp, a redus taxele, iar oamenii sunt foarte mulţumiţi.

Primarul spune că nu s-a temut de schimbare: "Era o inerţie inacceptabilă. Trebuia să facem o schimbare şi totul a început cu felul în care gândeam", a declarat Yannis Boutaris.

Totul se face fără a fi pătat de corupţie, chiar şi în cele mai mici departamente. Se organizează licitaţii corecte chiar şi pentru hârtia, pungile sau laptele pe care le cumpără municipalitatea - fapt ce nu se întâmpla înainte, şi încă nu se întâmplă în alte oraşe din Grecia.

"Cel mai greu este să schimbi mentalitatea grecilor", a declarat Boutaris. "Din fericire, oraşul meu funcţionează. Mi-ar plăcea ca întreaga Grecie să funcţioneze aşa", a continuat primarul Salonicului.






×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close