Antena 3 CNN Economic Biz News Zona Euro se află în mari probleme. Ce se întâmplă cu Italia: "Este cu un picior în groapă"

Zona Euro se află în mari probleme. Ce se întâmplă cu Italia: "Este cu un picior în groapă"

Zona Euro se află în mari probleme. Ce se întâmplă cu Italia: "Este cu un picior în groapă"
de O.P.    |    16 Sep 2014   •   12:04

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a redus prognoza de creştere pentru anul acesta si anul viitor pentru cele mai mari economii ale lumii, şi mai mult, trendul de creştere va trebui schimbat semnificativ, scriu jurnaliştii de la Market Watch.

Cu toate că cifrele estimate la începutul anului arătau creşteri de peste 1%, OCDE a revizuit negativ prognoza - astfel PIB-ul din zona euro va avea un avans de 0,8%, mult sub aşteptări.

"Această încetinire a creşterii economice din zona euro reprezintă un aspect extrem de îngrijorător", scrie raportul publicat luni.

Mai mult, inflaţia şi cererea slabă din zona euro sunt alţi doi factori de risc ce pun economia globală în pericol.

Dintre marile puteri din Europa, OCDE a prezentat evoluţia drastică a Italiei - deşi iniţial era prognozată o creştere cu 0,5%, acum OCDE şi-a orientat estimarea către o contracţie cu 0,4%.

Nici Germania, sau Franţa - motorul economiei UE nu vor avea creşteri spectaculoase: Germania o creştere de 1,5%, iar Franţa de 0,4% şi 1% în 2015.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close