Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Si actionarii SIF Oltenia au acceptat tranzactia cu Erste Group

Si actionarii SIF Oltenia au acceptat tranzactia cu Erste Group

Si actionarii SIF Oltenia au acceptat tranzactia cu Erste Group
de Catalin Ciocan    |    23 Sep 2011   •   12:29
Actionarii SIF Oltenia (SIF5) au votat azi in favoarea tranzactiei cu Erste Group, dupa ce ieri la AGA de la SIF Muntenia se luase o decizie similara.
La a doua convocare a Adunarii Generale de la SIF Oltenia au fost prezenti actionari reprezentand 16,4% din capitalul social, usor mai mult decat ieri, cand cvorumul a fost de 15,8%.  

“Eu raman la parerea ca se putea obtine mai mult daca SIF-urile ar fi negociat impreuna. Faptul ca s-au tinut aceste AGA este totusi un fapt pozitiv. O parte dintre SIF-uri au respectat regulile de guvernanta corporativa si asta a fost unul dintre scopurile principale pe care le-am avut in vedere.  De asemenea, poate ca demersul nostrum  a facut ca tranzactia cu Erste sa nu fie doar cu unele SIF-uri, poate ca prin aceste solicitari am contribuit cumva ca tranzactia sa implice toate SIF-urile”, a declarat Cristian Dutescu, managing partner al societatii de avocatura Dutescu & Asociatii, care reprezinta interesele fondurilor americane Firebird si totodata initiatorul solicitarii pentru convocarea AGA la SIF-uri. 

Un grup de actionari, format din investitori institutionali, care detineau impreuna peste 5% din actiunile fiecarei SIF cerusera convocasera AGA pentru initierea demersurilor pentru listarea BCR.


Actionarii SIF Oltenia au aprobat punctul patru de pe ordinea de zi care prevedea mandatarea conducerii societatii pentru negocierea cu Erste Group a altor modalitati de lichidizare a detinerii de la BCR. Punctele 1-3 de pe ordinea de zi care se refereau la listarea BCR au fost respinse de actionari.  

 

 

 



×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close