Antena 3 CNN Economic Biz News Business 10 motive pentru a începe o afacere în criză

10 motive pentru a începe o afacere în criză

10 motive pentru a începe o afacere în criză
Sursa foto: criza
13 Mar 2009   •   12:31

Criza economică poate deveni o tragedie pentru cei care nu ştiu sau nu pot să profite de ea. Însă tentaţia de a investi într-o afacere este mare: cheltuieli şi concurenţă mai mici, oportunităţi mari. Nu există numai un motiv pentru care să investeşti acum, ci zeci. Iată primele cele mai importante 10 motive, ordonate de Entrepreneur.com.

1. Orice este ieftin. Toate ustensilele, instrumentele, utilajele necesare începerii unei activităţi au un preţ mai mic, pentru că toate echipamentele şi-au pierdut din valoare din cauza crizei. Spaţiile sunt mai ieftine, terenurile, imobilele.

2. Mână de lucru ieftină. Concurenţa pe piaţa muncii a crescut, locurile de muncă s-au împuşinat, aşa că angajatorii îşi permit să plătească mâna de lucru mai puţin. Aveţi toate şansele să găsiţi acum specialişti pe care să îi plătiţi la jumătate din cât aţi fi făcut-o acum doi ani.

3. Oamenii încearcă să-şi schimbe furnizorii. Pentru că e criză, toţi vor să reducă din cheltuieli. Aşa să vor fi oricând dispuşi să îşi schimbe furnizorii actuali pe unii care îşi oferă serviciile mai ieftin.
 
4. Taxe mici. Ca angajat, ai venit fix. Ca patron, obţii profit dintr-o grămadă de taxe.

5. Familia şi prietenii nu vor (sau nu pot) să investească în pieţe de capital. Prin urmare, pot fi dispuşi să vă finanţeze, mai ales dacă aţi dovedit că sunteţi competitiv.

6. Creditele pentru IMM-uri se obţin din ce în ce mai uşor. În trecut, întreprinderile mici şi mijlocii obţineau foarte greu. Acum, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a încheiat parteneriate cu bănci locale în vederea sprijinirii IMM-urilor.
 
7. PR ieftinv. Încasările din publicitate au scăzut în acelaşi ritm cu preţurile pentru aceste servicii. Prim urmare, promovarea noii firme va costa mai puţin.

8. Orice se poate licita. Pentru a amenaja spaţiile de birouri puteţi cumpăra mobilier sau echipamente de un anumit tip la licitaţiile organizate de firmele care au dat faliment.

9. Puteţi cumpăra afaceri ieftine, dar profitabile. Multe persoane sunt speriate de criză, aşa că se grăbesc să scape de afacerea care li se pare că devine o povară. Preţurile sunt mai mult decât atractive. Puteţi prelua o astfel de afacere şi să o dezvoltaţi.
 
10. Nu mai aveţi loc de muncă, cel mai bun argument pentru a pune bazele proprii afaceri. Veţi putea controla pe de-a-ntregul afacerea, iar profitul vă va intra Dvs în buzunar, nu şefilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close