Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ce se întâmplă ACUM în Tunisia, după atacul terorist de la Muzeul Bardo. "E mort tot!"

Ce se întâmplă ACUM în Tunisia, după atacul terorist de la Muzeul Bardo. "E mort tot!"

Ce se întâmplă ACUM în Tunisia, după atacul terorist de la Muzeul Bardo. "E mort tot!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mai 2015   •   10:15

Hotelierii din Tunisia se confruntă cu o criză fără precedent, după atacul terorist comis în luna martie la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 24 de morţi.

"E mort tot. E terminat tot anul", este de părere Adel Tarres, managerul unui hotel de patru stele de pe Insula Djerba, pe coasta Tunisiei, până nu demult o locaţie extrem de atrăgătoare pentru turişti.

Fără turişti, insula pare pustie, iar perspectivele pentru restul sezonului sunt "catastrofice", scrie businessinsider.com.

Tarres a povestit pentru AFP că se baza pe un sezon perfect, ba chiar suplimentase numărul de angajaţi, totul pentru confortul şi buna dispoziţie a turiştilor care ar fi trebuit să le calce pragul.

Toate speranţele hotelierilor s-au spulberat odată cu atacul terorist de la Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Imediat după atac, operatorul italian care ne rezervase cele 170 de camere, din 1 mai până la finalul lunii octombrie, a anulat toate rezervările, a mai spus managerul Adel Tarres, care estimează că a pierdut în jur de 1,4 milioane de euro din această cauză.

Potrivit businessinsider.com, sectorul turistic al Tunisiei traversează o perioadă dificilă atât din cauza instabilităţii politice, dar şi din cauza ameninţărilor teroriste.

×
Subiecte în articol: Tunisia
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close