Antena 3 CNN Economic Biz News Business Exporturile româneşti de software se întăresc. Valoarea pieţii atinge 500 de milioane de euro în 2010

Exporturile româneşti de software se întăresc. Valoarea pieţii atinge 500 de milioane de euro în 2010

Exporturile româneşti de software se întăresc. Valoarea pieţii atinge 500 de milioane de euro în 2010
Sursa foto: Foto: blog.oxagile.com
23 Feb 2011   •   11:48

Exporturile româneşti de software s-au majorat în 2010, la o valoare totală de 500 de milioane de euro, peste performanţele din anul 2007, de dinainte de criză, conform Mediafax.

Cel mai bun an pentru exporturile româneşti de software şi servicii IT a fost 2008, când valoarea totală a exporturilor a însumat 650 de milioane de euro.

Valerica Dragomir, directorul Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Sevicii (ANIS), evoluţia este o consecinţă directă a creşterii proiectelor în care sunt implicate companiile româneşti în ultimul an, atât ca volum, cât şi ca număr.

Odată cu creşterea valorii pieţii, exportatorii se aşteaptă şi la o creştere a numărului de locuri de muncă disponibile. “Companiile româneşti sunt încă parteneri preferaţi pentru mulţi clienţi externi, în special din zona vest-europeană şi nord-americană, care caută soluţii de optimizare şi eficientizare a proceselor proprii", a adăugat directorul executiv al ANIS.”

Ea a adăugat că cel mai mare exportator IT din România din 2010 a fost Nokia, citând date publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Interesul investitorilor străini pentru companiile româneşti este în creştere, fapt confirmat şi prin anunţurile recente referitoare la deschiderea unor reprezentanţe sau centre de dezvoltare ale unor companii multinaţionale, apreciază asociaţia IT.

×
Subiecte în articol: IT piata România
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close