Antena 3 CNN Economic Companii Google a depăşit Microsoft la bursă, devenind a doua companie IT ca valoare după Apple

Google a depăşit Microsoft la bursă, devenind a doua companie IT ca valoare după Apple

Google a depăşit Microsoft la bursă, devenind a doua companie IT ca valoare după Apple
Sursa foto: Foto: g-workplace.com
de N.B.    |    02 Oct 2012   •   12:19

Google a depăşit pentru prima oară în istorie valoarea la bursă a companiei Microsoft, după mai bine de un deceniu de luptă pentru întâietate în era PC-ului şi Internetului, informează Financial Times.

Analiştii consideră că Google va reuşi anul acesta să depăşească şi Facebook pentru a deveni cea mai mare companie de display publicitar on-line, cu venituri totale în jurul cifrei de şase miliarde de dolari.

Încrederea în Google a crescut în ultima perioadă şi investitorii au ridicat valoarea acţiunilor sale cu peste 30% în ultimele trei luni.

La finalul sesiunii de luni, Google a încheiat cu o valoarea de 249,1 miliarde de dolari, cu aproape două miliarde mai mult decât Microsoft, devenind a doua companie din domeniul IT, după Apple, care are o valoare de piaţă de 628 de miliarde de dolari

Înfrântă pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor PC de Apple, Microsoft se bazează pe ultima versiune de Windows pentru a stimula piaţa unei noi generaţii de dispozitive hibrid touch-screen, care vor readuce PC-ul în atenţia publicului.


×
Subiecte în articol: microsoft bursa actiuni
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close