Antena 3 CNN Economic Companii Preşedintele Nokia, despre închiderea fabricii de la Jucu: Angajaţii vor fi plătiţi până în martie

Preşedintele Nokia, despre închiderea fabricii de la Jucu: Angajaţii vor fi plătiţi până în martie

Preşedintele Nokia, despre închiderea fabricii de la Jucu: Angajaţii vor fi plătiţi până în martie
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Sep 2011   •   12:08
Preşedintele Nokia, Stephen Elop, a prezentat în direct la Antena 3, in cadrul unei conferinţe telefonice, informaţii referitoare la închiderea fabricii de la Jucu. Elop a precizat că Nokia nu are planuri privitoare la relocarea activităţii în Republica Moldova şi că producţia din Jucu va fi absorbită de  fabricile din China. În plus, şeful Nokia i-a asigurat pe angajaţi că vor fi plătiţi până în luna martie a anului viitor.

Nu avem nici un plan de relocare în Republica Moldova. Producţia care a început in Cluj va fi absorbită de fabricile din China şi de alte fabrici din Asia”, a explicat şeful Nokia.

"Angajatii vor primi compensaţii normale pentru munca lor în următoarele trei luni. Oamenii vor continua să fie plătiţi încă trei luni, până în martie”, a adăugat Stephen Elop. Vor primi şi bonusuri pntru a continua să livreze aceleaşi telefoane de calitate”-

Stephen Elop a precizat că Nokia urmează să iniţieze discuţii cu sindicatele. În acest moment, vor începe discuţii cu sindicatele pentru a stabili şi alte modalităţi de plata. Discutiile vor incepe de luni”.
 
"Nokia este alături de oameni. Deşi suntem in momente dificile, muncim să fim alături de comunitate, să identificam candidaţi pentru cumpărarea unităţii din Cluj" a concluzionat directorul Nokia.

Nokia închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi îşi mută afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.
 



×
Subiecte în articol: Nokia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close