Antena 3 CNN Economic Imobiliare De ce fug investitorii străini de România? Un metru pătrat de teren, de 9 ori mai scump la Mamaia faţă de Albena

De ce fug investitorii străini de România? Un metru pătrat de teren, de 9 ori mai scump la Mamaia faţă de Albena

De ce fug investitorii străini de România? Un metru pătrat de teren, de 9 ori mai scump la Mamaia faţă de Albena
Sursa foto: preturi
13 Apr 2010   •   19:08

Suntem pe punctul de a pierde o nouă bătălie cu vecinii bulgari. După ce ne-au suflat toţi turiştii, sunt gata să ne ia şi posibilii investitori străini. Terenurile de la noi, cu ieşire la mare, sunt de 9 ori mai scumpe decât în Bulgaria.

Investitorii străini care au pus piciorul pe litoralul românesc s-au întors în ţara lor dezamăgiţi. Nimic din ceea ce sperau să găsească în România nu a fost conform aşteptărilor.

Orice afacerist de peste graniţă ar alege mai degrabă Bulgaria - scrie Financiarul, în ediţia de marţi. Mai ales când vine vorba de preţuri. La Albena, de exemplu, un metru pătrat de teren costă 30 de euro, de aproape 9 ori mai puţin ca în Mamaia.

Compară preţurile din diferite ţări:

Albena, BULGARIA - 30 euro/mp
Mamaia, ROMÂNIA - 260 euro/mp
Coasta de Azur, FRANŢA - 365 euro/mp
Costa Brava, SPANIA - 415 euro/mp

Din acest punct de vedere, România pare să concureze cot la cot cu staţiuni europene de renume.

Iar un bun afacerist ia întotdeauna în calcul potenţialul turistic şi procedurile birocratice legate de cumpărarea unui teren. Analistii, citaţi de Financiarul, spun că haosul urbanistic din România, dificultatea obţinerii de autorizaţii, dar şi distanţa mare faţă de plajă i-au pus repede pe fugă pe investitorii străini.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Mamaia teren vanzare investitori straini
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close