Antena 3 CNN Economic Rusia şi Arabia Saudită îngheaţă producţia de ţiţei, în încercarea de a creşte preţul petrolului

Rusia şi Arabia Saudită îngheaţă producţia de ţiţei, în încercarea de a creşte preţul petrolului

Rusia şi Arabia Saudită îngheaţă producţia de ţiţei, în încercarea de a creşte preţul petrolului
12 Apr 2016   •   19:30

Arabia Saudită şi Rusia au ajuns la un acord, marţi, privind îngheţarea producţiei de ţiţei, a anunţat agenţia rusă de presă Interfax, citând surse diplomatice din Doha, transmit Bloomberg şi Reuters. 

Sursa a precizat că decizia finală a Arabiei Saudite vizând îngheţarea producţiei nu va depinde de poziţia Iranului privind producţia sa proprie de ţiţei. Ministerul Energiei din Rusia nu a comentat informaţia. 

Arabia Saudită şi Rusia sunt cei mai mari exportatori de ţiţei. După publicarea informaţiei, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat la 43,53 dolari. 

Statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi exportatori se vor întâlni în 17 aprilie la Doha pentru a discuta îngheţarea producţiei de petrol la nivelul din ianuarie, cea mai recentă încercare de a sprijini preţul ţiţeiului pe o piaţă suprasaturată. 

Arabia Saudită a insistat că se va angaja la o plafonare a producţiei numai dacă şi Iranul va proceda la fel, o propunere pe care Teheranul a respins-o apreciind-o ca fiind "ridicolă". 

Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru exportatorii de ţiţei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia Arabia Saudita petrol
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close